Image
image
image
image


 
 

KINOpraktik / QINOpraktik

   
En specialsydd fort- eller vidareutbildning för dig vill få en större förståelse

 
QINOpraktik-kurserna är skräddarsydda kurser för dig som idag behandlar människor och vill få större förståelse för hur kropp & själ hänger ihop.

QINOpraktik-utbildningen består av fyra steg, där vi först  fokuserar analys och förståelse för att ge dig en bred plattform att stå på.
Förståelse för hur smärta och trötthet uppstår och hur du som terapeut kan hjälpa dessa människor är nyckeln till framgång. Man kan välja att gå enstaka kurser, men man måste gå steg 1 till 4 i "rätt ordning".

Massvis med nya intressanta tekniker introduceras, vilka kommer hjälpa dig oerhört mycket i din behandling av dina kunders/patienters problem. Dessutom lär du dig kinesiologisk muskeltestning och analys, vilken kommer hjälpa dig bedöma huruvida en muskel är "normal" eller om den har för mycket (eller för lite) kraft och senare hur denna obalans skall behandlas.

Men lika viktigt, om inte ännu viktigare för oss är att lära dig varför. Att bara lära dig hur du ska göra är att bara göra dig till en bra tekniker, men att lära dig (eller att du ska få förståelsen om) varför du ska göra det du gör, är att utbilda masters i sitt yrke och att utveckla dig som person. Det gör du inte om du bara lär dig - hur..
Ett oerhört viktigt moment, eller instrument under dessa utbildningar är således förståelsen för rörelsekedjor i kroppen. Vilka dominobrickor faller på vilka och vad ger de för symptom?
Till exempel kan en felaktig muskelbalans mellan fram och baksida kommer att orsaka trötthet och smärta någonstans i kroppen. Du får en helt ny syn på hur kroppen fungerar samt vad din roll som terapeut är och hur du som terapeut kan hjälpa, eller som vi ser det "guida"!

Lär dig tyda tecknen innan problemen uppstått, lär dig hur dominobrickorna faller och hur du ska ställa dem upp igen.

QINOpraktik kurserna är uppdelade i 4 olika steg - för att få ett diplom. Sen finns ytterligare 6 steg för att uppnå en Master.
 

Fortfarande osäker? Läs mer här.
 


Grundkurs:
Steg 1 och 2 Fokuserar mycket på förståelse och att lära dig se kroppen på ett nytt sätt. Din kropp fungerar inte som du kanske trott och under denna helg får du en mycket större förståelse för varför dina kunder/patienter kanske återkommer med samma typ av smärta gång på gång.
 


Fortbildning:
Steg 3
Fokuserar på Osteopatiska behandlingsmetoder och en djupare förståelse till dina kunders/patienters återkommande besvär. Här får du verktyg som ger dig möjligheten att behandla på ett djupare plan du nånsin trott möjligt. Detta steg är också den första riktigt personlighetsutvecklande delen (de andra är steg 7 och 8). Under denna helg händer det enormt mycket med dig som person.

Steg 4 
Steget där allt får en djupare betydelse och du fått ett komplett "behandlingsystem" - QINOpraktik, vilket gör dig oerhört kompetent att hjälpa dina medmänniskor. Inte bara symptomlindra utan verkligen hjälpa!

Efter dessa steg blir du diplomerad QINOpraktikterapeut. Efter varje kurs får du ett kursintyg (utom steg 4, där du får ett diplom)

Steg 5

QINOpractic Rehab, Tillämpad Strain and Counterstrain (SCS) och mer avancerad kilteknik. Här fortsätter vi i QINOpraktik andan med mycket mer rehabilitering för våra klienter, vi kryddar med en dag i SCS och lär oss ytterligare en kilteknik för bäckendysfunktioner.

För att nå nästa nivå - Certifierad QINOpraktikterapeut måste du ha gått även detta steg. (plus gjort 2 st fördjupningskurser, läs mer här)

Anmäl dig här

De 5 första stegen är mer inriktade mot strukturell behandling, medans steg 6 till 10 är mer mentalt inriktade. Du måste dock först gå steg 1-4 innan du har möjlighet att gå någon av de andra (utom steg 6 som är helt fristående och kan tas av alla (minst massör utbildning)).


QINOpraktik 6
- Neurologisk Balansering (är en fristående kurs som kan tas av vem som helst, bara du har en utbildning inom detta yrke, minst massör)

QINOpraktik 7
- Emotional Release Technique (ERT) och tillämpad NLP, finns ej att få i Sverige idag (bara hos oss).

QINOpraktik 8
- Anti-Stress, Stress Release Technique

QINOpraktik 9
- PSYCH-K, Brain Gym (Educational Kinesiology), plus mer stressanpassade tekniker

QINOpraktik 10 - Tillämpad Energetic Syncronization Therapy (EST), finns ej att få i Sverige idag (bara hos oss).

För att uppnå en Master of QINOpractic Medicine nivå måste du gå alla stegen.

Läs mer här för utbildningen till Master.


Men du behöver inte gå alla stegen om du inte vill, alla kurser är fristående och du väljer själv hur långt du vill nå, för att nå den första nivån måste du bara gå 4 steg.

image


image
image