QINOpraktik, 2

QINOPRAKTIK - Modul 2 - Grundkurs i QINOpraktik

(ersätter tidigare Steg 3 och 4)

 

Bålstabilitet är grunden som kroppen vilar på. En instabil grund och resten av kroppen blir också instabil. Att träna bålstabilitet och Core är mycket bra, men bara om hjärnan har kontakt med musklerna. Annars fungerar träningen dåligt och kan dessutom vara rent skadlig.

Vi fokuserar framför allt på bäckenbottenmuskulaturen, bålstabilitetsmuskulaturen och det som kallas neurologisk integration.

Vår bålstabilitet är oerhört viktig för vår fysiska hälsa, utan denna eller en dåligt fungerande sådan är ryggraden i ländryggen instabil. Detta leder till smärta.

 

Om bäckenbottenmuskulaturen inte fungerar kan massvis av symptom uppstå, ryggvärk, foglossningssmärtor, inkontinens etc.

 

Mot slutet av dessa dagar fokuserar vi allt mer på att knyta ihop säcken, och äntligen förså helheten.

 

Vi arbetar mot slutet väldigt mycket praktiskt med det vi lärt oss de första 7 dagarna. Mycket handfasta tekniker, bland annat en typ av mobilisering (inte kiropraktisk justering), men inte samma mobiliseringsteknik som lärs ut på andra skolor. Det finns en annan stor skillnad med det vi lär ut och det är att vi använder muskeltestningen som ett mätinstrument var vi ska mobilisera eller rättare sagt korrigera obalanser

 

Men det viktigaste är att här knyter vi ihop säcken och får en större förståelse.

Efter kursen har du till slut lärt dig lägga pusslet..

Kurs:

QINOpraktik, Modul 2

 

Kurslängd:    5 dagar*

Tider:               09-17

 

Förkunskaper:

QINOpraktik, Modul 1

 

 

Kursinnehåll:

Bland annat: Kinesiologisk muskeltestning och diagnostik, Tillämpad och Fysiologisk Kinesiologi, Neurofysiologi, Filosofi, Teori, Moral och Etik,

Bålstabilitet (behandling och träning), Baskurs i Kinesiska Medicin, Differentialdiagnostik, Filosofi och teori bakom QINOpraktik, Kinetic Chain.

Avancerad Kinesiologi.

 

 

Behandlingstekniker:

Kraniosacral- (Dura Mater) och Kraniell behandling (Osteopati), Sunkronisering av Kinesiska Meridiansystemet, Kinesiologisk och Kiropraktisk mjukdelsbehandling, QINOpraktik

 

 

Elevbehandlingar:

Efter Modul 2 ska du göra ytterligare 40 st elevbehandlingar "hemma" innan du får ditt Diplom.

 

 

Diplom:

Efter denna kurs samt genomförda elevbehandlingar efter kursen (40 st) erhåller du  ett diplom: Diplomerad QINOpraktikterapeut

 

* I Sverige från och med 2019 är Modul 1 och 2 anpassat för MyOwnWays upplägg att alla kurser ska vara 3 dagar.

Detta innebär att ni som går denna kurs påbörjar Modul 2 vecka 2 (av 3) och avslutar detta steg vid din tredje och sista vecka (innan diplomeringen)

European College of QINOpractic Medicine


QINOpractic Ltd


Stron House, 100 Pall Mall


London, SW1Y 5EA, UK


Phone: +44 (0)20 3287 8132


Följ oss

Copyright © All Rights Reserved

Skolan

QINOpraktik

Svenska QINOpraktikskolan


Trångsundsvägen 50A

135 52 Tyresö

Telefon: 0707 -  99 66 36

E-post: info@qinopraktik.se