Rehab, SCS

Tillämpad Strain and Counterstrain och QINOpractic Rehab


QINOpractic Rehab är en fortsättning på QINOpraktiken som du redan läst, här fokuserar vi enormt mycket på hemövningar och rehabliteringsprogram för dina patienter. Vi lär oss en hel del djupare tekniker (bland annat Active Release Technique). Under QINOpraktikutbildningen gick vi igenom en hel del basövningar för dina patienter som led av Upper- eller Lower Cross.

Nu ska vi gräva oss ner ännu djupare.


Tillämpad Strain and Counterstrain (SCS) är en mjuk behandlingsform som syftar till att släppa på låsningar i lederna vid t ex ryggraden. Genom att hitta smärtfria lägen för den krampande muskeln vid en låst kota får muskeln en möjlighet att slappna av varvid krampen släpper och resulterar i att låsningen och oftast symptomen försvinner.


Denna tillämpade SCS kurs är inriktad på behandling av nacke och övre bröstryggen. Med dessa tekniker kan du efter kursen behandla och nackspärr som att lindra symptom hos patienter med whiplashskador.


Passa på att på en enda helg lära dig en teknik med vilken du kan förändra många människors liv till det bättre.


I denna kurs lär vi oss inte mindre än 2 olika tekniker att justera en låst Atlaskota, hur du släpper på revbens- och bröstryggslåsningar, Active Release Technique och vi toppar av helgen med Neuro-akupunktur (finns bara hos oss) och naturligtvis massvis med Rehab-övningar.

Kurs:

QINOpractic Rehab och SCS
 

Kurslängd:    3 dagar

Tider:               09-17

 

Förkunskaper:

QINOpraktik, Steg 4

 

 

Kursinnehåll:

Muskeltestdiagnostik, Kinesiologisk muskeltestning, Tillämpad kinesiologi, Fysiologi, Anatomi. Neuro-akupunktur, Atlas Release, Avancerad Mobilisering av bröstrygg och revben, QINOpractic Rehab, Strain and Counterstrain teori och filosofi..

 

 

Behandlingstekniker:

QINOpractic Rehab, Active Release Technique, Strain and Counterstrain, Atlas Release, Neuro-akupunktur, Avancerad Mobilisering

 

 

Kursintyg:

Efter kursen erhåller du ett kursintyg