Specialkurs, 4 dagar i solen

Specialkurser i Solen.


Från och med våren 2020 kommer vi två gånger per år erbjuda kostare kurser i solen, en i mars och en i slutet av oktober/början på November då det kan vara bra för dig som terapeut att ladda batterierna efter en låååång mörk vinter eller inför denna mörka period. 

Känns vintern och mörkret i Sverige jobbigt än? Varför inte möta våren på underbara Costa del Sol eller som det kallas på Svenska: Spanska solkusten.

Passa på att kommer bort ett par dagar; ta hand om dig själv, se till att få lite sol, köra lite yoga på stranden, gå en uppfriskande långpromenad på strandpromenaden eller bara njuta av en kall öl eller glas vin i solen. Mellan dessa energigivande sessioner ska vi lära dig muskeltester och hur du på ett mycket effektivt sätt arbeta med olika smärt-tillstånd eller stress (beroende på inriktning på just denna kurs. 

Lär dig att se på smärta från ett helt annat perspektiv, få en mycket större förståelse för vår underbara kropp (och läkning) än innan dessa dagar.
På kursen i Mars 2020 kommer du dessutom att få lära dig ett av våra absolut mest populära och effektiva verktyg; Neurologisk balansering. 

Vid varje kurstillfälle finns det en endkomponent som är stående: Du kommer få en fullständig Mineralanalys för att du ska få reda på hur din kropp mår på ett intracellulärt plan. Vilka värden av vitaminer, mineral och fettsyror har du? Eller hur mycket tungmetaller finns i dina celler?


Dessa kurser är helt fristående och man behöver inte vara QINOpraktik-terapeut innan. Dock kommer vi under dessa kurser att arbeta med olika beståndsdelar inom QINOpraktiken.

Under dessa dagar kommer du få massvis med verktyg som kan användas i den dagliga kontakten och behandlingen av patienter/klienter redan dagen efter kursen.


Här får du lära dig fysiologin om varför smärta uppstår och varför vissa får ont och andra inte, samt hur du kan förebygga skador, rehabilitera dessa och lindra symptom här och nu.


I början ligger tonvikt på förståelsen av kroppskonstruktion och bakomliggande fysiologi. En bra förståelse för hur kroppen reagerar vid obalans (muskulär, strukturell eller mental) är nyckeln till rätt behandlingsstrategi. En felaktig diagnos (analys) kan göra att du behandlar felaktigt eller inte får önskat resultat.

Modul 1 kursen kommer att ge dig en större förståelse för hur komplex vår kropp är och vad du kan göra för att få den att fungera optimalt.


Mot slutet av dagarna fokuserar vi mer på behandling.

Kort sagt kan man säga att du påbörjar/fortsätter din samling av ”verktyg” och lär dig hur de skall användas.


Ett av de viktigaste verktygen som du någonsin kommer få finns med här, Kinetic Chain förståelse, (hur kroppen är funktionellt uppbyggd och hur detta startar en kedjereaktion som leder till smärta och eller nedsatt funktion) som i kombination med muskeltestningsdiagnostik gör dig mycket mer komplett som terapeut.


Läs mer i PDF'en om program, flyg och boende samt avbokningsregler.

Kurs:

Special kurs i solen -
Ländryggssmärta och Mineralanalys


Kurslängd:    4 dagar


Förkunskaper:

Massör eller liknande (med basmedicin)                                                                                                                   


Kursinnehåll:

Kinesiologisk muskeltestning, Applied Kinesiology, Tillämpad Kinesiologi, Kvantfysik, Anatomi, Funktionell Neurologi, Diagnostik,  Fysiologi, Neurofysiologi, Smärtanalys (orsak & åtgärd),

Stress och stressreaktioner i kroppen, Bäckendysfunktion (analys och behandling), Neurologisk Balansering, Mineralanalys, Föreläsning om kost / näring.
 

Behandlingstekniker:

Bäckendysfunktioner och en kiropraktisk mjukdelsteknik (ej manipulation). Stabilitet- och rehabiliteringsträning. Neurologisk Balansering


Elevbehandlingar:

Inga


Kursintyg:

Erhålls efter kurs, med tider och kursinnehåll 

OBS: Denna kurs är helt fristående från QINOpraktik-kurserna